Boží ňoky s omáčkou

Tohle jídlo by u nás mohlo stát na stole každý den. Akorát to chce trochu změnu a rozmanitost žejo. Takže když jsem se zas po nějaký době uvolila ho ukuchtit, rovnou sdílím se světem. Jo, a spotřebujete na něj zbytky, v tom je taky boží. Tak konec řečí, jdeme na to.

Suroviny
Bramborové noky (gnocchi) - balení 500 g
Sekaná rajčata - plechovka nebo čerstvá
Olej - olivový či řepkový, troška stačí
2 stroužky česneku - oloupané
Zdroj bílkovin - ricotta, mozzarella a jiné lásky, nejlépe otevřená balení
Provensálské bylinky - čerstvé či sušené
Uzená paprika mletá
Voda
Volitelně - parmezán nebo jiný podobný sýr na dochucení
Pepř a sůl 

Postup
1. Dám vařit noky podle návodu na obalu. Pěkně pod pokličkou, bo jsem eko. Až vyplavou, sleju z nich vodu.
2. V kastrolu nebo hlubší pánvi rozehřeju olej, prolisuju česnek, promíchám a přidám trochu uzené mleté papriky. Nechám je rozvonět.
3. Přidám rajčata a trochu vody, míchám, aby se mi to pěkně spojilo. Bylinky tam klidně už prásknu taky.
4. Do rajčatové směsi přidám to, co mám po ruce - kydnu tam ricottu, natrhám mozzarellu a jiné srandy.
5. Všechno to promíchám, aby se to hezky zkamarádilo a přisypu noky. Strouhnu si k tomu parmazán nebo taky ne a jde se jíst!

Dobrou chuť!

Komentáře

Milujete